Mr.Barbarossa

Minns ni den här bilen? Kanske minns ni också den här mannen, Ulf Boman eller Mr.Barbarossa som han också kallades. Idag är det fem år sedan Ulf lämnade oss. Ulf Boman, född den 18 maj 1940 var en man med många strängar på sin lyra. Allt från åkeriägare till auktoriserad Ferrariverkstad och racerförare. Flera fantastiska bilar ägde han som Lola T280, BRM CanAm racer och Ferrari Daytona. Ulf var också engagerad i Falkenbergs Motorklubb och i allra högsta grad inblandad i det historiska race man körde där i början av 80-talet. Ulf var också en man som gjorde det som föll honom in och frispråkigheten var ett honörsord. Jag tror att många med mig saknar denne färgstarke man och kanske är det som glädjer oss mest är att hans fantastiska Ferrari Daytona är i händerna på en man som älskar både Ulf och den bil han köpte av Ulf. Han gillar den så mycket att han hälsade på i Sverige och besökte Falkenbergsbanan. Jag vet inte hur det är med er, men visst blev det lite tråkigare utan Ulf?

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest