McLaren M1C

Minns ni den här bilen? McLaren M1C som Stig Johnsson i Borås köpte och tävlade med under ett antal år. Stig som var en man som älskade V8:or hade tidigare skrämt oss i sin framfart med en Sunbeam Tiger skulle nu riktigt visa oss bakändan. En härlig kille och en fantastisk bil och det blev många race med bilen, både utomlands och här hemma på RHK,s tävlingar. Stig som var i textilbranschen fick problem med sitt företag och sålde bilen för en okänd summa pengar till Italien och räddade på så sätt företaget. Bra för affärerna men tråkigt för oss fantaster. Stig har dock varit kvar i cirkusen tillsammans med Kent Abrahamsson där han svarat för mycket av markservicen. Hans klassiska ” ska de vara en korv” när man besökte teamet på Nürburgring glömmer vi aldrig.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest