Uppbrunnen Fraser Nash

En av mina favoriter på 80-talet var den här bilen som från början var en Fraser Nash. Le Mans historia i händerna på Sture Nottorp sedan katastrof på jordbanetävling i Norrland där bilen slog runt, tror jag, och det mesta av bilen brann upp. Efter renovering försågs den med en Ockelbokaross. Lasse Widenborg köpte bilen, jag tror det var i början av 80-talet och som vanligt med Lasse så gjordes en renovering som fick en massa människor på Nürburgring att lyfta ögonbrynen över en bil dom aldrig sett förut! ”Den ser ju ut som en Ferrari” hörde jag folk säga – och visst – det var en avgjutning av en av dåtidens mest älskade Ferrari. Bilen finns i Lund idag, tror jag är bäst att säga, och själv ser jag verkligen fram emot att se den igen på någon av våra historiska tävlingar. Kanske en gammal favorit i repris!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest