Sportvagnsträffen i Hofsnäs för 10 året

Idag den 29 augusti var det dags för årets sista stora sportvagnsträff. För tionde gången arrangerade Roland Haraldsson och Lars Edvardsson Sportvagnsträffen i Hofsnäs strax utanför Borås. Det blev som vanligt en klang och jubelföreställning med ovanligt många trevliga bilar. Roligast var i mitt tycke den fantastiska Bentleyn från 1926 som också blev publikens favorit. Det här är en bil som Bilsportarvet gärna ser mer av i framtiden. Kanske tillsammans med de Linbladska samlingarnas Mercedes SSKL vid framtida evenemang. Vår fantastiske bilrenoverare Magnus Ahlqvist var även han på plats och med sig hade han ex Ronnie Petersons March 721X och att intresset för denna bil var stort var inte att ta miste på. Dryga 400 sportvagnar var på plats och kanske var det här något av ett publikrekord. Miataklubben var på plats med många bilar precis som Skaraborgs Sportvagnsklubb som av Sportvagnsakademien utsetts till Årets Sportvagnsklubb.

Janne T.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest