Magnus Ahlqvist på Goodwood!

Vi har tidigare berättat om Magnus Ahlqvist och hans Formel 1-bil som han köpte i England för åtta år sedan. Det är inte vilken bil som helst utan den mycket unika March 721X som Ronnie Peterson körde. Bilen byggdes i två exemplar och var ingen riktig vinnarbil. Ronnie körde den ena och Niki Lauda den andra. Många av oss Ronnie fans minns dock bilen och är glada för att stycke Svensk motorsporthistoria nu finns i Sverige. Magnus, som är en av våra absolut bästa bilrenoverare, kanske en av de bästa i Europa, har renoverat bilen till absolut toppskick och låtit oss njuta av den vid ett antal tillfällen. Nu har även en större publik kunnat se och höra Marchen på Goodwood. Magnus färd runt den klassiska banan finns nu på film och det är för er bara att klicka på länken och njuta. I Magnus verkstad finns även andra godbitar och en speciell som vi skrivit om är den Lotus 30 som funnits länge i Sverige. (läs tidigare artikel) Lotusen genomgår en total renovering och vi kommer så fort den är klar att skriva om den här på vår hemsida.

Här kan du se filmen: https://www.youtube.com/watch?v=nu0Ax8uAXPc

Jan Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest