Planer på minnesevenemang för Kristianstads Grand Prix

På Råbelövs vackra gods samlades några herrar för en diskussion om att arrangera ett minnesevenemang om Kristianstads Grand Prix som nästa år firar 60 års jubileum.

Planen att kunna köra på den gamla banan som till stora delar finns kvar får nog läggas till handlingarna, men ett rally av något slag är inte uteslutet. Det är herrar Björn Tideman, Örjan Åberg och Jonas Lindvall som sammankallat till detta möte där även godsherren själv, Johan Murray är närvarande. Mötet sker inne hos Richard Bruzelius som driver det lilla fina museum som berättar om Sveriges storhetstid inom motorsporten. Då med hjälp av KAK som arrangör hade Råbelövsbanan 80.000 besökare 1955, vilket är ett svårslaget rekord. Det troliga är att Björn och hans vänner gör ett evenemang i stil med det man anordnade i Vram för att fira Sveriges första sommar Grand Prix. Bilsportarvet var på plats och vi kommer med spänning att följa utvecklingen. Du som har tips på bilar som deltog under åren 1955-57 får gärna höra av er till oss. En klar bil som var med är den fina Osca Maseratin som vi skrivit om men det finns fler i landet som fortfarande finns kvar, så tveka inte utan tipsa oss.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest