Tryggve Grönvall

När Sverige var en stor nation inom Formel 3 så fanns här en massa olika bilar av olika märke. Brabham var väl det märke som fanns mest av med en bil som Anson in te var lika vanlig. En kille som körde Anson var Tryggve Grönvall och som vi inte hört så mycket av sedan han tävlade. Hans bilar, för jag tror han hade två hamnade hos Bosse Andreasson som jag lärde känna under de åren som F3 dominerade scenen, både här och på bortaplan. Bosse var Kapten på F10 och flög J35 Draken fram till han började som Kapten på SAS och flög lite större maskiner. Bosse var i början av när Formelbilsklubben startades av mig och Ingvar Thorell och Anders Lindskoug. Bosse var även med på några utställningar (se bild).

Senast jag träffade Bosse var på Lidingö där hans dotter bodde granne med min syster. Han berättade då att han gift sig och numera bodde i Hjo. Men som sagt, det var ett tag sedan. Var Tryggves och Bosses bilar tog vägen vet jag inte men det vore kul att veta om dom finns kvar i landet.

Text Janne Tromark.
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest