Det blir aldrig som man tänkt sig!

Kanske tänkte inte de båda herrarna Troberg och Granberg så när man ställde upp i backtävlingen i Göteborg. Ulf Granberg, som av Svenerik Eriksson alltid kallades för Sverige snabbaste Lokförare tillsammans med, kanske Sveriges mesta racingprofil. Nu skulle det åkas i backen ute på Hisingen vid Keilers Park. Bilderna talar sitt tydliga språk, det hela tog slut lika snabbt som det börjat. Granberg körde av och visst ser det ganska dramatiskt ut, men tågen fortsätter att gå med den snabbe Ulf vid spakarna. Jag kan höra Pickos garv i min fantasi när som helst på dygnet. Uffe fick hjälp av räddningsstyrkan och av bilden på honom ser han helt ok ut idag, men det kunde gått riktigt illa.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest