Thulinträffen

Så trodde man att den förbannade pandemin var över och att allt skulle bli som förut? Återstår att se hur vi kan hantera en trolig fortsättning av eländet. Glada var i alla fall MHK (Motorhistoriska Klubben i Skåne) över att återigen kunna öppna portarna till den populära Thulin Träffen. Personligen var det tredje gången jag deltog som speaker, även om man glömt högtalaranläggningen? Vad gör det när Landskrona och MHK fattat beslutet att skippa entre’n och bjuda sin publik på en härlig dag inne på Citadellets fina område. Den här bilträffen är en hyllning till staden Landskronas stora industriman, bilbyggare och flygplanstillverkare. Enoch Thulin föddes 15 september 1881 och omkom i en flygolycka 14 maj 1919. Det kom mycket folk och även bilar så jag tror att alla fick en fin dag i solskenet. Jag träffade en man som visade sin bil, som han hittat i en snödriva i England och förvandlat till en liten racerbil av märke MG. Det mesta fanns i ”Hittefyndet” men själv har han byggt en aluminium kaross av typ Brooklands racer. Ni som har för avsikt att besöka Autoseum i Simrishamn i Augusti kommer att få se den här bilen plus hela gänget som brukar delta på det som man kallat Jakriborg Prix. I avsaknad av högtalare så kikade jag runt bland de utställda bilarna och fastnade för en ovanlig och trevlig bil av märket Lancia Apprilia. Mig veterligen finns nog bara detta exemplar kvar i livet och ägs av far och son, Herbert och Magnus Nilsson, där jag föreslog att du skulle uppmärksammas med ett pris, och så blev det. Jag vågar säga att alla såg ut att trivas om man ska tro alla leenden. Jag håller tummarna för MHK och alla andra bilentusiaster för en fortsättning på sommaren och ingen mer pandemi Tack!

Text Janne Tromark
Bilder Staffan Hansson

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest