Diva Cars

En trevlig sportvagn som vi tyvärr inte ser så ofta är Diva. Diva Cars levde mellan åren 1961-66 och jag tror att man byggde ca 38 bilar totalt. Don Sim var mannen bakom bilen och man höll till i Camberwell i London. Den kanske mest välkända modellen är Diva GT som levererades med Ford motorer, dels den typ av motor som satt i Cortina GT och även en 998cc. Vi här på hemmaplan känner mest till Nisse Björk, den snabbe tandläkaren som vann många tävlingar, inte minst i SSK-regi. Per Hågeman har en Diva Valkyr, en bil som troligtvis ägts av Ingvar Thorell och Björn Bellander. Vi väntar med spänning på att Per ska komma till skott och ta ut sin ovanliga Diva. Per tror att man byggde ca 13 Diva Valkyr men idag finns endast Pers kvar i Sverige.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest