Skarpnäck

Jag har tidigare pratat om Skarpnäck och förlusten av den här banan som låg i stort sett i mitten av Stockholm. Skarpnäck har också varit en tummelplats för SSK (Stockholms Sportvagns Klubb) där många stjärnor tänts och vi alla med smak för motorsport sett massor med bra racing och spännande förare. Bilsportarvet har i sitt arkiv en hel del bilder från denna bana och ni som följer oss har sett många av dem, dock inte denna underbara bild där en ung pojke har fått en förare i sikte och är beredd att ta en bild på en av sina idoler. En härlig svart/vit bild när den är som allra bäst, eller hur? Undrar var pojken är idag och om han är lika intresserad av motorsport som då bilden togs. Kanske kan någon av er lösa gåtan? Hör av er i så fall!

Text Janne Tromark
Bild ur Bilsportarvets arkiv.

Tack vare kommentarer på sociala medier så har innehållet i bilden kunnat dateras.
Föraren är finländaren Pentti Loivaranta i sin egenbyggda Elhoo Midget. Han vann F3-landskampen 1953.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest