1996 vinner Damon Hill VM-titeln i Formel 1

1996 vinner Damon Hill VM-titeln i Formel 1. Damon häcklas av många experter som kanske den svagaste F1-föraren i F1 vilket kanske inte känns riktigt sanningsenligt. Damon är son till Graham Hill som tragiskt omkom i en flygolycka. Damon tävlade med motorcykel ganska framgångsrikt men gick över till det brittiska F3-mästerskapet 1986 där hans lutade nia. Damon fortsatte två säsonger till och hans bästa resultat blev en trea 1988. Fortsättningen kom i Formel 3000 där hans bästa placering var en sjundeplats 1991. Det blev så Formel 1 för Brabham där han kvalade in i två deltävlingar. Säsongen 1993 fick han en plats i Williams då Nigel Mansell tackat nej till ett nytt kontrakt. Alain Prost vann mästerskapet före Ayrton Senna med Hill på en tredjeplats. 1994 kom Damons genombrott då Senna förolyckades på Imola vilket innebar att Damon blev försteförare och vinner då VM-titeln 1996. Bilden av Damon tog jag på Goodwood 1998. Damon Hill var, och är, en mycket populär förare och uppmärksamheten kring honom var massiv.

Text och bild Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest