Både entusiast och profil

Det finns entusiaster och så finns det ENTUSIASTER. Vissa av dessa är till och med profiler. Glenn Billqvist är en sådan. Jag vet att jag skrivit om honom tidigare och om Jakriborg Prix som är lite av hans baby. Den här mycket speciella entusiasten bygger egna bilar som om det inte räckte att vara nörd på bilar. Jag ska inte räkna upp alla bilar han byggt utan titta på bilderna och förundras över denne mycket trevlige man som i alla lägen bjuder på sig själv. Nu är det så att Jakriborg Prix, om det kommer att köras i år, blir sista gången? Varför kan man fråga sig, men man tycker att 15 år räcker med detta trevliga evenemang? Det tycker inte jag. Leta rätt på en ny plats och kom igen med nya friska tag. Nu har jag suttit ett helt år i ofrivillg karantän och tittat på TV och rotat i arkivet efter något kul att skriva om. Det är alltid kul när Glenn finns med i bilden och det är jag inte ensam om att tycka. Njut av Bilsportarvets bilder och försök att se en annan tid utan pandemi och karantän? Den kommer det kan jag lova.

Text Janne Tromark
Bilder ur vårt arkiv tagna av mig och av Glenn och hans son.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest