Glenn Billqvist

En av våra stora entusiaster. Bilbyggare, skapare av Jakriborg Prix, tillsammans med Magnus Nergaard, dessutom ytterst sympatisk och en glädjespridare. När jag var ung drömde jag om att bygga en riktig ”värstingbil” sa Glenn till mig en gång för ett antal år sedan när han stolt visade upp sin skapelse i form av en 20-30 tals bil för att sätta hastighetsrekord med. Bilen kom att kallas ”Den rytande Draken” vilket i allra högsta grad säger en del om den här bilen. Motorn är en Isotta-Fraschini från ett Caproni-flygplan från Italien. En maskin som inte var i närheten av drifsäkerhet som Glenns bil. Med Draken blev det snabbt förfågningar från när och fjärran. ”Du kan väl komma och köra en sväng så alla får höra sången från en riktig motor”! Jodå, det blev en hel del resor som bland annat till Brooklands som bilden visar. Den första bilden visar Glenn i sin cockpit där han tittar på instrumentenbrädan för att se att allt fungerar innan det är dags för nästa repa.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest