”Jordbaneracern” var en Formel 2 bil

Favoriter i repris! Med duktiga Tomas Karlsson som lärde mig att den bild jag hittat i vårt arkiv och som texten på baksidan kallade en ”Jordbaneracer” visar sig vara betydligt mer intressant. Bilen är en Formula 2, byggd av Bertil Lundberg (förmodar jag på BMW komponenter) och som varit med och tävlat på Nürburgring 1950 i Grosser Preis von Deutschland. Nu blev tävlingen ingen succé för Bertil som bröt med tekniska fel. Men vad gör det när man tävlat mot storheter som Alberto Ascari, som vann tävlingen, Maurice Trintignant i en Simca Gordini T15, trea i tävlingen och Hermann Lang i en Veritas. Även Hermann bröt tävlingen. Bilden på Lang är från Spaa då i en Mercedes.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest