Dagens mission

Dagens mission! Fick en inbjudan av gode vännen Sten Sundström, ni vet han med Porsche och fanatisk intresserad av Vrams Grand Prix 1933. Man skulle inviga sitt nya museum vid Hembygdsföreningen i Vram och även ett gäng Porschebilar hoppas man skulle komma och förgylla det hela? Nåja, visst kom det några av det ädla märket och där Stens egen ex CG Hammarlund 356 Carrera kanske var det som jag mest föll för. Nåväl, en trevlig tillställning blev det med mingel och för mig ett långt och trevligt snack med gubbe i min egen ålder. Vi pratade Formel 1 och kanske Marcus Ericsson mest där mannen i fråga inte tyckte Marcus höll måttet och nog kunde vi väl hitta någon som, om inte vann, men ändå var på pallen. I varje fall ibland! Jag tror vi fann varandra och det blev en trevlig eftermiddag i den vackra parken vid den gamla prästgården. Museet då? Jag det var fyra damer som klippte bandet och så strömmade folk till för att titta på det fina lilla museum man numera har i anslutning till Hembygdsföreningen. Fint ordnat som man kunde förvänta sig av alla duktiga medlemmar som färdigställt det hela. Men bästa vänner. Har ni inte glömt en sak? Var finns dokumentationen om Vrams GP 1933? Den största händelsen i den här kommunen fanns inte med? Vare sig med bild eller text trots Sten Sundström och hans gedigna kunskap om detta evenemang? Bättring mina vänner. Det är få kommuner som kan stoltsera med evenemang av den digniteten i det här landet. För mig blev det en trevlig eftermiddag och förutom den trevlige mannen som jag pratade med träffade jag en utomordentligt trevlig Alpacka? Ja, det är säkert. En härlig bekantskap och han hade dagen till ära en vackert röd huvudbonad i form av en röd kalufs!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest