Gösta Pettersson med sin Chevron B6

Vi börjar nya året med en bild på Gösta Pettersson som här kör sin Chevron B6. Bilen kom till Sverige med min förtjänst då jag på besök hos Bruce Halford i England fick se den i hans garage. Jag ringde Lasse Widenborg då Bruce sa att ville sälja den och Lasse var självklart intresserad. Det hette då att bilen var en B8, men jag tror att Lasse senare konstaterade att det var en B6. Hur som helst så är det ytterligare en i raden av fantastiskt fina racersportvagnar som Derek Bennet byggde. Jag tror att bilen idag finns hos Kent Abrahamsson i Göteborg, som för övrigt har det mesta av de bilar Derek byggde. Derek Bennet omkom i en ”hanggliding accident” 22 mars 1978 och vilket satte punkt för en lysande karriär som bilbyggare. Det märkliga är att Derek konstruerade och byggde en Formel 1:a som av någon anledning också hamnade i Sverige men det är en annan historia.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest