Bengt Trägårdh

1978 blir han tvåa i Formel Ford för att så sadla om och köra Formel 3. Det hela börjar bra med SM-seger 1981 och han blir två 1982 efter Torbjörn Carlsson. Så blir det Formel 3 i England för David Price och en lysande fortsättning verkar vara i vardande. Då insjuknar Bengts far och det blir hemresa för att ta hand om familjens skoaffär i Kristianstad. Ett antal år senare får Bengt frågan av Bosse Strandell om han vill köra Porsche 944 Turbo Cup? Bengt, som saknat sin racing, svarar givetvis ja och det hela blir en härlig comeback. 1987 blir Bengt trea i cupen med 2 segrar, 4 pallplatser och 4 snabbaste varv. Tyvärr sätter sjukdom och skobutiken stopp för tävlandet för en av våra absolut största talanger. Kanske väntar en ny comeback för Bengt? Man vet aldrig med Bengt.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest