Vad är Bilsportarvet?

Vi får ofta frågor om vad Bilsportarvet är för något och jag tänkte ta tillfället i akt att berätta vilka vi är. Vi är en del av SBF (Svenska Bilsportförbundet) som har till uppgift att bevara Svensk motorsporthistoria för framtiden och för dig som kanske vill forska, eller skriva en bok, så ska vi finnas för din hjälp.

Det betyder att vi gärna tar hand om saker som vet att berätta om vår sport. Du kan alltså skänka bilder och program som du hittar efter en far eller släkting som tävlat och nu finns det ingen som längre är intresserad av att behålla dessa saker. Vi har fått från generösa givare både bilder, pokaler och annat spännande material som är mycket värt att spara. Vi kan nämna att vi har bilder från Esso Gunnarssons tävlingskarriär och även Freddy Kottulinski. Men det finns plats för mycket mer så ta gärna kontakt med oss och berätta vad ni har på vinden eller i källaren. På vår hemsida finns alla namn och adresser på oss som jobbar med detta. Hemsidan är: www.bilsportarvet.se eller så skriv några rader på vår Facebooksida.
Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest