Goodwood på Ring Knutstorp

Ring Knutstorp i Skåne blev den här helgen ett mini Goodwood. I inbjudan påbjöds klassisk klädsel och många hade hörsammat den maningen.

Bilsportarvet var självklart på plats som gäst hos Hans Norden som tävlade med en klassisk Formel Ford. En Lotus 61:a som renoverats och ägs av Henrik Hansson. Det blev inte mindre festligt av alla vackra damer som skötte servicen hos Hans – stort tack för det. Det gigantiska tält som rest i depån utmed start och målraka var enligt min mening den verkliga höjdaren. Där fanns alla 30-tals racer som Bugatti, MG, Riley, Masererati m.fl. I tältet kunde man se tidstypiskt klädda förare med damer inta kaffe eller lunch. I tältet fanns också en Maserati 6 CM som jag ska be att få återkomma till, förhoppningsvis på vår hemsida. Idag söndag fortsätter festligheterna på Knutstorp så kasta er i bilen och gör ett besök på denna härliga tillställning som idag också har toppenväder.

/ Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest