Egon Wohlin

Bilsportarvet har tyvärr inte så mycket material om denne förare, men är mycket tacksamma för hjälp med bilder med mera. Vi vet att Egon körde Porsche 356 Carrera 1957 på Kristianstads GP och slutade trea i Turistvagnar upp till 2 liter. Vi vet också att han var i Tyskland samma år med en tiondeplats och så Västkustloppet tvåa precis som på Kanonloppet. Samma resultat året efter på Västkustloppet och Kanonloppet. 1962 kör Egon en Abarth 1000 på Västkustloppet men inget resultat. 1963 kör Egon Saab 96 i SM på Skarpnäck men bryter vilket han även gör med sin Abarth. På Västkustloppet kör Egon en Lotus 15, som han bryter med, och jag utgår från att det är f.d Carl-Otto Bremers bil som sedan ägdes av Björn Bellander. Bilen lär långt senare hamnat i Frankrike enligt uppgift. Det vore kul om vi kunde få lite hjälp med bilder och andra roliga historier om Egon Wohlin som tyvärr lämnat oss men lämnat betydande avtryck i vår motorsporthistoria.

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest