Bilsportarvet på besök hos Nisse Nilsson Collection

Bilsportarvet var på besök i Malmö hos vännen Nisse Nilsson och det blev en fantastiskt trevlig dag i hans samling av gamla bilar och modellbilar, tavlor och mycket annat kul. Nisse är en glad och trevlig man som håller igång trots en del sjukdomsproblem och trots sin ålder? 84 år ung säger han med ett skratt och jag känner mig som 20. Visst är det härligt med folk av den här typen? Kanske inte så vanligt i vårt stressade samhälle där alla gnor för sitt dagliga bröd. Nisse Nilsson Collection är Nisses privata bilsamling som han har i Malmö men mycket kraft går åt till Autoseum i Simrishamn som definitivt är ett av Europas största bilmuseer med en samling av bilar och motorcyklar som inte går av för hackor. Ett besök på detta museum är ett måste för oss entusiaster så ta vägen förbi vackra Simrishamn och ett besök hos Nisse. Jag fick en trevlig bok av Nisse som visar en del av hans stora gärning att samla bilar för historien. Stort tack för det Nisse och stort tack för en trevlig dag bland dina bilar i Malmö där jag bland annat fick se Team Itchi Bans fina Reynard F3:a som vann SM för Formel 3 1991 med Niclas Jönsson bakom ratten. Bland favoriterna var ett par Maserati av rätt årgång samt även ett gäng gamla racerbilar av historiskt intresse.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest