I går tog sommaren slut

I varje fall för många av oss sportvagnsvänner. Varför säger jag så? Jo för mig har sommaren slutat i elva år med Sportvagnsträffen vid Hofsnäs Herrgård. Detta fantastiskt trevliga evenemang, arrangerat av Roland Haraldsson och Lars Edwardsson känns som en naturlig avslutning på sommaren när hösten kryper allt närmare och det är dags att rulla in pärlorna i garagen och börja vården inför nästa säsong. Årets upplaga av Sportvagnsträffen blev precis lika bra som alla åren innan. Själv fick jag som presentatör även chansen att prata om Bilsportarvet och den verksamhet vi bedriver och som alla inte känner till. Vårt uppdrag är att bevara Svensk motorsporthistoria för eftervärlden och där är alla ni våra medhjälpare genom att skänka bilder, pokaler, program och allt annat som kan vara av intresse att spara för en dag kunna berätta för kommande generationer om vår fantastiska sport. Vad kunde då vara bättre än att nedanför mig står motorhistoria av stort format. Herr Palm med sin fantastiska Bugatti 51 som man kunnat se vid Jakriborg Prix. Gunnar Andersson från Stockholm med helt fantastisk Salmson, en bil som skapades av Emile Salmson vars företag, som startade 1890, tillverkade mekaniska produkter som ångpannor, pumpar och även flyplansmotorer. Så till en lite fin Amilcar, vars namn är ett anagram av Joseph Lamy och Emile Akar. En bit bort från dessa legender stod en Reanult Alpine A110, en bil som Ove ”Påven” Andersson segrade med i Monte Carlo-rallyt 1971. Stort tack till en underbar publik och till herrar Edwardsson och Haraldsson med familjer och funktionärer för ett återigen väl arrangerat evenemang.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest