Biltillverkare i Klippan?

Jag fick se den här bilden igår hos min gode vän fotohandlaren i Klippan och nåddes då av att den här bilen skulle tillverkas i Klippan? Christian berättade för mig att man kallade skapelsen för OBC och att man i alla fall byggde en bil för hans pappa hade blivit bjuden på en åktur. Christian visste inte om man använde Volvos drivlina eller möjligen BMW. Bilen har drag av DeLorean och Lancia, samt har man även lånat lite från Alfa Romeo Montreal. Han hade också hört att man vid senare tillfälle skulle flytta tillverkningen till Anderstorp. Vet någon av våra läsare mer om den här bilen? Finns det någon kvar och vad hände med projektet? Årtalet bör vara 1973 eller däromkring. Du som vet något hör av dig till oss på Bilsportarvet.
Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest