Autoseum i Simrishamn med specialutställning Svensk Motorsport

Det fantastiskt fina museum för bilar och Motorcyklar som spänner över en lång period allt från förra seklets spännande fordon fram till mer moderna fordon har just nu en specialutställning som en hyllning till motorsporten. Ett ambitiöst projekt som invigdes av självaste Picko Troberg med benägen hjälp av skribenten Svenerik Eriksson.

Bilsportarvet fick tidigt en förfrågan om vi kunde vara behjälpliga med att låna ut några saker ur våra samlingar, vilket vi självklart lovade att göra. Bland de utlånade föremålen finns en racingoverall som vår förste Världsmästare Björn Waldegård haft samt en tidtagningsutrustning av äldre modell. Några pokaler och lite annat smått och gott finns också med. Bland bilarna finns Niclas Jönssons fina F3:a, en Dallara med Honda Mugen-motor. Med den bilen vann Niclas Jönsson SM 1992 för Team Itchi Ban som drevs av Christer Johansson och Hasse Wängstre. Gunnar Elmgren, tidigare VD vid SBF, tog hit ett par Martini F3:or som bland annat kördes av Nettan Lindgren och Ulf Granberg. Senare körde även bröderna Paninder från Helsingborg dessa bilar.

Vi på Bilsportarvet rekommenderar ett besök på Autoseum i Simrishamn där även Nisse Nilssons samlingar finns samt en stor och intressant motorcykelsamling med många godbitar. Museet finns på nätet med en egen hemsida som visar vad som finns samt öppettider.

Jan Tromark

Nettan Lindgrens Martini F3
Niclas Jönssons F3 SM-vinnare 1992
Vitrinskåp med utlånade saker av Bilsportarvet

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest