Tomas Kaiser

Bilsportarvet har fått frågan från våra läsare, vad hände sedan med våra F3-förare som inte vann SM och vad gör dom idag? Vi ska se om vi kan ge er en bild av vad dessa förare gör och har gjort efter F3-karriären. Låt oss börja med en riktig affärsman och inovatör, Tomas Kaiser. Tomas körde F3 i Sverige och byggde under samma tid upp sitt företag Hallo Sweden Promotion AB som skulle promota och ge ekonomisk hjälp till unga talanger inom sport, vilket då avsåg skidsport och övrig sport, samt bilsport. Några unga motorsporttalanger som samarbetat med Hallo Sweden är Mattias Ekström, Rasmus Lindh, Marcus Ericson och Hampus Ericson. Tomas körde själv Formel 3000 under de första åren klassen kom till och gjorde en del hyfsade resultat. Tomas körde Porsche för Bosse Strandell, bland annat på Mugello i Italien. Då tillsammans med Kenneth Leim om jag minns rätt. Jag var själv på Mugello den här helgen, vilket även Stefan Johansson var för att tävla i Grupp C tillsammans med Bob Wollek i en Porsche 956. Paret vann klassen och Tomas och Kenneth placerade sig också så bra att teamet erbjöds en plats i kommande race på Kyalami i Sydafrika. Idag tävlar inte Tomas men arbetar med sitt företag som har fantastiska kontakter över hela världen så vi kommer säkert att höra mer om Hello Sweden.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Pin It on Pinterest